2016-09-02 VG: Slik blir du påvirket av overgangen til DAB-radio

Merk: Denne artikkelen er presentert i VG, men merket med ‘Annonsørinnhold’ fra Komplett.

Artikkelen er stort sett en oppsummering av en del grunnleggende punkter rundt DAB, men i en form som virker ganske ‘panikk-dempende’: Nei, vi er slett ikke alene om å satse på DAB. I mange tilfeller er det ikke nødvendig å skrote FM-radioen. Det finnes diverse alternativer for DAB i bilen. DAB-dekningen vil bedres kontinuerlig i årene framover (akkurat som med mobilnettene, akkurat slik FM ble styrket kontinuerlig i 30 år).

Selv IKT-Norge aksepterer (offisielt) DAB i dag. Vi skal ikke ta for gitt at det gjelder samtlige nåværende og tidligere talspersoner for IKT-Norge. Det er verd å legge merke til at selv på direkte spørsmål om alternativer til DAB svarer Waterhouse unnvikende: Han ønsker ikke å bli stående ansvarlig for påstander om at Internett-radio er Løsningen med stor L, og våger heller ikke antyde verken satellitt eller amerikanske IBOC-løsninger (f.eks. HD-radio) ville ha noen fordeler i Norge, eller i Europa.

Tatt i betrakning at Komplett trolig ønsker å selge så mange DAB-radioer som mulig kunne vi neppe forvente oss noen nedsabling av DAB-teknologien. Referanser til påstander om dårlig lyd og dårlig dekning er ikke ment som kritisk holdning til DAB, men er med på å skape et inntrykk av en ‘nøytral og vurderende’ holdning, noe som styrker troverdighetent til det øvrige innholdet i artikkelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *