2016-02-15 EBU: Digital Radio Report 2016

Dette er en PDF-fil med et sett presentasjonssider i ‘Powerpoint’-stil som presenterer status for DAB i Europa i februar 2016. Det er mange interessante detaljer her, som at Sveits har 123 DAB-kanaler totalt (til sammenligning: Norge har 62 – det inkluderer det som finnes i lokal-blokkene), Storbritannia har 283, Tyskland 279 og Frankrike 102.

I Storbritannia har 40% av bilene DAB-radio (80% av nye biler, pluss 7% der man kan plugge inn en DAB-opsjon, i Q4 2015).

Noen tall er litt overraskende: Irland har i hatt et DAB-nett operativt siden 2006, i dag med 14 kanaler, men er likevel klassifisert gruppen ‘wait-and-see’-land (sammen med f.eks. Sverige). Finland er overhodet ikke med i oversikten.

Ifølge rapporten har en rekke land enda ikke skiftet over til DAB+. Forhåpentligvis er likevel mottakerne som selges i disse landene i stand til å handtere DAB+ den dagen det kommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *