2016-02-10 Teknisk Ukeblad: Sveits blir andre land etter Norge som vil skru av FM

Artikkelen nevner kun Sveits og Storbritannia, at veksten både i tibud og lytting  er stor. De kunne nevnt også andre land, det kommer vel fram gjenom andre artikler i ulike kilder.

Det man bør merke seg spesielt er Sveits har konkrete framdriftsplaner for  å avslutte FM-tilbudet, og Storbritannia erklærer en eksplisitt intensjon om det samme, men har ikke fastsatt noen dato enda.

Den siste kommentaren sier at ‘Jeg skulle ønske at Norge hadde hatt råd og tid til å gjøre som Sveits før vi slår av FM: «innen 2019 skal alle FM-kanaler ha tilsvarende eller bedre dekning på DAB+.»‘ Sjansene er store for at han blander sammen dekning og signalstyrke: Norge krever også tilsvarende dekning – vi er helt på linje med Sveits. DAB gir den dekningen som den aller beste NRK-kanalen i så henseende til samtlige NRK-kanler – en drastisk heving for samtlige (unntatt for P1 der det bare er en ubetydelig heving). For reklamesendinger flerdobles antallet kanaler som får tilsvarende eøøer bedre dekning enn den beste av dem på FM.

Sjansene er store for at kommentatoren ikke reelt er klar over hvor god dekningen er – også for reklamesendingene – utover landet. Likevel misforstår han nok uttalelsene fra Sveits som at signalstyrken skal være like god for DAB som for FM, like skyhøyt over dekningskravene. Det har ikke sveiserne sagt noe som helst om. De har ikke lovt sine innbyggere at når FM slås av, vil elendige skrot-radioer for DAB fungere like godt som elendige skrot-radioer for FM gjorde. Men jeg mistenker at det er slik kommentatoren i TUs spalter har tolket det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *