2016-01-13 Teknisk Ukeblad: Flyalarmen slutter å fungere når FM-nettet legges ned

Det virker litt demagogisk i første avsnitt å slå kategorisk fast at ‘Da forsvinner også Sivilforsvarets mulighet til å sende ut akustiske, såkalte befolkningsmeldinger, som vi populært kaller flyalarm’.

Rett nok nevnes Nødnettet lenger nede i artikkelen som en aktuell kandidat for å formidle styresignalene (og det finnes andre alternativer som ikke blir nevnt), men den jamne leser får sitt hovedinntrykk fra første avsnitt: Flyalarmen vil ikke virke når FM slås av!

… Og det er bare sprøyt. Selv om valget av erstatnings-teknologi ikke er foretatt ett til halvannet år før det blir aktuelt, betyr det slett ikke at det ikke vil komme på plass i god tid. Det er et helt år å gjøre på. Å velge mellom ferdig utviklede, fullt tilgjengelige alternativer tar ikke ett år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *