Fordeler ved mobilradio

Enormt antall kanaler
En radio-app på en smartmobil kan hente inn alle nettradio-kanaler du kan lytte til på en PC tilknyttet en ordinær Internett-leverandør – flere tusen kanaler. Selv om mange apper har forhåndsoppsatte lister over kjente stasjoner, og noen apper (f.eks. NRKs radio-app) ikke kan utvides til andre kanaler, er dét en begrensing i appen, ikke i mobilradio-teknologien.
Pause- og tilbakespolingsmulighet
Dette er mest vanlig ifm. nett/mobil-radio, men er essensielt en funksjon i mottakeren, uavhengig av senderen, og den tilbys i mange moderne mottakere både for mobil/nettradio, DAB og FM: Du kan sette programmet på pause hvis du forstyrres f.eks. av en telefonsamtale, du kan spole fram og tilbake i et tidligere mottatt program osv. For kringkastings-teknologier er det normalt forutsetningen at du har mottatt programmet, uten avbrudd. Mottakeren fungerer som en båndopptaker som lagrer det som mottas, og lar deg få spille det av på et senere tidspunkt.

En mobilradio-app kan kommuniserer aktivt med nettradio-stasjonen (f.eks. NRK sin radio-app). Hvis stasjonen tillater det, kan du spole tilbake til før du begynte å lytte. Dette krever som regel en spesialtilpasset app for stasjonen(e); du kan ikke ta for gitt at dette vil fungere for særlig mye annet enn NRKs stasjoner.

Bufrings-mulighet for å redusere effekten av brudd i dekningen
Hvis appen har aktiv dialog med stasjonen, og det oppstår et brudd i dekningen, kan appen senere, når dekningen er tilbake, be om å få oversendt lyden som gikk tapt – som om pause-knappen var trykket mens forbindelsen var brutt. Siden avspillingen da blir ‘forsinket’, vil et senere brudd i dekningen som er kortere enn forsinkelsen være umerkelig: Appen vil fortsette å spille av det den har bufret opp.